Magamról

Pécsett születtem 1972-ben, július 17-én.

A Leöwey Klára Gimnáziumban érettségiztem 1990-ben, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ma Pécsi Tudományegyetem), magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként tanultam (1992-1997).

1993 óta publikálok rendszeresen irodalmi lapokban. 1995-ben megnyertem a Miskolci Egyetem Lira’95 című pályázatát.

1994 nyarán levelet kaptam Bari Károlytól – csak a köteteit ismertem -, hogy olvasott tőlem verseket a Magyar Műhelyben, s ha van még belőlük több is, akkor szívesen kiadná őket egy könyv formájában.

Első kötetem 1995 decemberében jelent meg a Bari Károly szerkesztette Íves könyvek sorozatának negyedik darabjaként Helyi érdekű útvesztő címmel (versek, szabadversek és novellák).

Második kötetem a Fekete Sas Kiadó gondozásában jelent meg 1998-ban, Székely Sz. Magda szerkesztésében, címe: Egy hónap faun. A könyv érdekessége az audió CD melléklet, amely hangverseimet, rövid hangjáték-etűdjeimet tartalmazza.

Harmadik kötetem 2001-ben jelent meg az Ünnepi Könyvhéten a Kortárs Kiadónál. A 2000. évben a Hajnóczy Péter Szépprózaírói Ösztöndíj támogatásával írhattam. A Schvab Evangiliom: Nagymamák orvosságos könyve első regényem, a könyv szerkesztését Zalán Tibor végezte.

2004-ben jelent meg a Schvab legendariom: Álmoskönyv, mely a Schvab-trilógia középső eleme és a Savó szabású mézgácska c. verseskötetem a Parnasszus-könyvek Új vizeken sorozatában.

2006-ben látott napvilágot az Alexandra kiadónál az Elveszett c. regényem, amely az Irodalmi Jelen Nemzetközi regénypályázatán harmadik helyezett lett, eddig a Schvab evangiliommal együtt a legnagyobb sikert ez a könyv aratta.

Švapsko Evanđelje – a Schvab evangiliom horvát fordítása a zágrábi Disput Kiadó gondozásában jelent meg szintén 2006-ban.

2007-ben készült el a Schvab-trilógia harmadik kötete, a Schvab diariom: Az utolsó Shcvab a Kortárs kiadónál. A kötet naplóelemekből, drámából és novellákból áll össze. A későbbiekben tervezem a trilógia átdolgozását, bővítését, s egy kötetben megjelenését.

A Hollandi mártás 2008-ban, a Noran Kiadó gondozásában került a boltokba.

2009-ben két mesekönyvem jelent meg, a Mekkbrekk a Noran kiadó gondozásában és az Alexandránál pedig a Várból várba című.

2012-ben jelent meg a 3percesek: C.E. jeligére című novelláskötetem a Noran kiadónál.

Készülőben: két regény, két mesekönyv és egy színdarab.

Kulturális újságíróként írtam kritikákat, interjúkat, elemzéseket színházról, irodalomról, képzőművészetről valamint a média és fesztiválkultúráról.

Eleddig voltam már segédrendező, segédügyelő, segédszínész, munkanélküli, egyetemista, újságíró, kritikus, televízióban szerkesztő riporter, lapszerkesztő, főszerkesztő kétszer is, rádióriporter, moderátor…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.