Magamról

Pécsett születtem 1972-ben, július 17-én.

A Leöwey Klára Gimnáziumban érettségiztem 1990-ben, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ma Pécsi Tudományegyetem), magyar nyelv és irodalom szakos bölcsészként tanultam (1992-1997).

1993 óta publikálok rendszeresen irodalmi lapokban. 1995-ben megnyertem a Miskolci Egyetem Lira’95 című pályázatát.

1994 nyarán levelet kaptam Bari Károlytól – csak a köteteit ismertem -, hogy olvasott tőlem verseket a Magyar Műhelyben, s ha van még belőlük több is, akkor szívesen kiadná őket egy könyv formájában.

Első kötetem 1995 decemberében jelent meg a Bari Károly szerkesztette Íves könyvek sorozatának negyedik darabjaként Helyi érdekű útvesztő címmel (versek, szabadversek és novellák).

Második kötetem a Fekete Sas Kiadó gondozásában jelent meg 1998-ban, Székely Sz. Magda szerkesztésében, címe: Egy hónap faun. A könyv érdekessége az audió CD melléklet, amely hangverseimet, rövid hangjáték-etűdjeimet tartalmazza.

Harmadik kötetem 2001-ben jelent meg az Ünnepi Könyvhéten a Kortárs Kiadónál. A 2000. évben a Hajnóczy Péter Szépprózaírói Ösztöndíj támogatásával írhattam. A Schvab Evangiliom: Nagymamák orvosságos könyve első regényem, a könyv szerkesztését Zalán Tibor végezte.

2004-ben jelent meg a Schvab legendariom: Álmoskönyv, mely a Schvab-trilógia középső eleme és a Savó szabású mézgácska c. verseskötetem a Parnasszus-könyvek Új vizeken sorozatában.

2006-ben látott napvilágot az Alexandra kiadónál az Elveszett c. regényem, amely az Irodalmi Jelen Nemzetközi regénypályázatán harmadik helyezett lett, eddig a Schvab evangiliommal együtt a legnagyobb sikert ez a könyv aratta.

Švapsko Evanđelje – a Schvab evangiliom horvát fordítása a zágrábi Disput Kiadó gondozásában jelent meg szintén 2006-ban.

2007-ben készült el a Schvab-trilógia harmadik kötete, a Schvab diariom: Az utolsó Shcvab a Kortárs kiadónál. A kötet naplóelemekből, drámából és novellákból áll össze. A későbbiekben tervezem a trilógia átdolgozását, bővítését, s egy kötetben megjelenését.

A Hollandi mártás 2008-ban, a Noran Kiadó gondozásában került a boltokba.

2009-ben két mesekönyvem jelent meg, a Mekkbrekk a Noran kiadó gondozásában és az Alexandránál pedig a Várból várba című.

2012-ben jelent meg a 3percesek: C.E. jeligére című novelláskötetem a Noran kiadónál.

Készülőben: két regény, két mesekönyv és egy színdarab.

Kulturális újságíróként írtam kritikákat, interjúkat, elemzéseket színházról, irodalomról, képzőművészetről valamint a média és fesztiválkultúráról.

Eleddig voltam már segédrendező, segédügyelő, segédszínész, munkanélküli, egyetemista, újságíró, kritikus, televízióban szerkesztő riporter, lapszerkesztő, főszerkesztő kétszer is, rádióriporter, moderátor…

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.